Salgsvurdering og ejendomsmæglere

09-10-2019

Hvem er Maeglerinfo.dk?


Maeglerinfo.dk er en hjemmeside, hvor du kan finde nogle af de bedste ejendomsmæglere i hver by. Vi har udarbejdet en række artikler omkring hvordan man får mest muligt ud af, at sælge sin bolig. Vi har også lavet en guide til, hvordan du finder den bedste ejendomsmægler til netop din bolig. Der er naturligvis mange skridt der skal tages inden man kommer i mål med et godt boligsalg. Til at starte med, skal man have klargjort boligen, og udarbejdet energimærke og tilstandsrapport, og dernæst kan du vælge ejendomsmægler. Alt dette skal på plads inden du møder potentielle købere.

 

En god ejendomsmægler?


Hvis han rykker rundt på aftalerne, eller kommer for sent til aftalerne, eller er meget længe om, at producere boligvurderingen og fremsende denne, vil det være indikatorer for, at han udvise samme langsommelighed overfor potentielle købere. Hvis ikke ejendomsmægleren er fremme i skoene, kan det koste en bolighandel. Især i de sidste faser og under prisforhandlingen, skal mægleren være hurtig til a treagere og vende tilbage. 

Initiativ kan vise sig på flere måder; er mægleren god til at komme med idéer til pris-strategi, til små boligforbedringer eller til hvordan man bedst håndterer besværlige købere, så kan det hjælpe til med, at få en bolighandel til at lykkes. Hvis mægleren omvendt ikke byder ind med input, bør du overveje at gå til andre.

Det er meget vigtigt at mægler møder velforberedt op til første besøg i hjemmet. Han bør kende til de seneste lokale og sammenlignelige handler, såvel som til m2-prisniveauet for området osv. Det kan være en god idé at udspørge mægleren om disse ting, så du kan tjekke om han har læst på lektionen inden besøget. Hvis han/hun ikke har forberedt sig på din bolig, bør det være en indikator for, at købere bliver mødt med samme manglende forberedelse. 

Nogle ejendomsmæglere kan også tilbyde at hjælpe med papirarbejdet, såsom berigtigelse og udarbejde af skøde, og tinglysning heraf. Men som oftest vil det være billigere at bruge nettjenester som skødeservice.dk, hvis du gerne vil undgå at betale flere tusinde kroner i overpris.

Uanset vil det være en god idé at finde den bedste af flere ejendomsmæglere i dit område.